„LIČNA REVOLUCIJA“ U KINESKOJ ČETVRTI

47. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, INFANT, biće održan od 4. do 6. septembra na otvorenom prostoru u Kineskoj četvrti.

U glavnom programu pod sloganom „Lična revolucija”, publika će imati priliku da pogleda tri predstave u takmičarskoj selekciji, po izboru selektorke Sanje Krsmanović Tasić. Festival će publici pružiti i bogat prateći program, okrugle stolove, kao i predstavu u čast nagrađenih.

Na ovogodišnjem festivalu, usled trenutne situacije sa koronavirusom, dominatnu ulogu imaće domaće trupe. U trci za nagradu na ovogodišnjem festivalu biće: Šabačko pozorište sa predstavom „Ana Frank”, Teatar Mimart sa predstavom „Algoritam sna” i Bitef dens kompanija sa predstavom „Prostor za revoluciju“, obe iz Beograda.

Predstava Srpskog narodnog pozorišta „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ biće izvedena u čast nagrađenih, a ovogodišnji članovi žirija su: doktor književnih nauka i direktor Sterijinog pozorja, Miroslav Radonjić, magistar režije u alternativnom i lutkarskom teatru, Nikola Zavišić i diplomirani dramaturg, Milan Puzić. Voditeljka okruglog stola biće Sonja Petrović, rediteljka.

Celokupan program ovogodišnjeg festivala biće održan na otvorenom prostoru u Kineskoj četvrti, a ulaz za sve programe je besplatan.