МИРОВИЋ : ВУЧИЋ У АМЕРИЦИ ПОСТИГАО УСПЕХ КОЈИ ЋЕ ОМОГУЋИТИ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ

Председник Александар Вучић успео је, уз потпуно поштовање Устава Србије, да споразумом са Сједињеним Америчким Државама и приштинским властима обезбеди истовремено поштовање Устава и без признања независности Косова и Метохије и омогући економски аранжман уз финансијско учешће америчких развојних агенција, што ће значити нова радна места, инвестиције, несметан проток наше робе на тржишту Косова и Метохије. Ово је значајан успех за нашу земљу јер смо сачували политичку позицију, а омогућили економски развој и сарадњу. 

Отварају се и нове могућности за Србе на Косову, који ће моћи да осете конкретну корист. Значајно је и то што смо повратили пуно поверење између Сједињених Америчких Држава и Србије. Уверен сам да грађани Војводине и целе наше земље виде у овом споразуму шансу за трајнији мир, економски развој и постављање развојних циљева, посебно на југу Србије, у први план.

Један од важнијих резултата је принцип „мини Шенгена“, који ће нам омогућити да предузећа из Србије постану поново снажно присутна на Косову и Метохији уз учешће у инфраструктурним пројектима који ће се простирати и преко српских општина и села и дати додатни замајац за наш народ и његов опстанак.

Споразумом смо обезбедили и значајну финансијску помоћ за нашу земљу, што ће донети и додатни замајац нашој економији уз учешће америчких агенција и предузећа. Србија је сачувала све своје интересе и покренула нове механизме у економији који омогућавају привредни напредак.

 

Још једном је победила одговорна и добро осмишљена политика Србије.

 

Председник Покрајинске владе

 

Игор Мировић