УЧЕНИЦИМА У ВУКОВАРУ 3,4 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ШКОЛСКУ ОПРЕМУ

Подсекретар у Секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић и директор Фонда за избегла, прогнана и расељена лица Душко Ћутило, боравили су данас у Вуковару. Они са са председником Заједничког већа општина Вуковар Срђаном Јеремићем посетили неколико основних школа где су традиционално уручили школску опрему вредну 3,4 милиона динара за ученике који у Вуковарско-сријемској и Осјечко-барањској жупанији похађају наставу на српском језику и ћириличном писму. 

Средствима Покрајинске владе, преко Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, обезбеђене су радне свеске свим основцима, као и школске торбе за све прваке који ће у предстојећој школској години похађати наставу на српском језику и ћирилчном писму. 

 „Част ми је да вам данас пожелим успешну и продуктивну школску годину, а посебно полазницима првих разреда који у овој изазовној ситуацији отварају једно ново поглавље. На том путу им желим много среће и радости које он са собом носи“, истакао је Војновић и нагласио да ће Покрајинска влада, као и друге институције АП Војводине, увек бити ослонац и подршка српком народу ван граница матичне земље. 

Председник Заједничког већа општина Вуковар Срђан Јеремић захвалио је на досадашњој успешној и континуираној сарадњи и несебичној подршци коју Покрајинска влада пружа српској заједници у Републици Хрватској, јер би, како је истакао, опстанак и останак српског народа на својим огњиштима без тога био неостварив и немогућ.