ŠESNAESTA MEDALJA ZA PANONIJU 2 medalje na Ultramaratonu na Paliću

Prvenstvo Srbije u ultramaratonu održano je 5 i 6 septembra u odličnoj organizaciji Srpskog atletskog Saveza na Paliću .

Atletičari AK Panonija su ostvarili istorijski rezultat ponovnim osvajanjem 2 medalje na prvenstvima Srbije u ultramaranonima.

U veoma zahtevnoj i teškoj trci seniora na 100 km u trajanju 8:50,30 minuta, titulu vicešampiona Srbije je osvojio Ivan Miškeljin, dok je Željko Zeljković u istoj trci osvojio bronzanu medalju rezultatom 9;22.17.

Uzimajući u obzir vremenske uslove, vrućinu i da je start trke bio u subotu u 24:00h mora se odati  priznanje atletičarima Panonije.

Ivan MIškeljin je tako bio vodeći za oko jedan kilometar skoro 3 sata od početka trke, čime je diktirao jak tempo u želji da u istoj trci postavi i državni rekord na 6 sati. To mu ipak nije pošlo za rukom, ali je zato zadržao drugo mesto kao i njegov klupski kolega Željko Zeljković koji je celu trku bio ispred četvrtoplasiranog  za oko 2 kilometra.

Pored ova dva atletičara, u ženskoj konkurenciji u trci na 50 km, na petoj poziciji našla se Ljiljana  Tasić, kojoj je ovo prva trka posle dužeg vremena na državnim prvenstvima. Trku je završila kao petoplasirana ali nije ispunila limit da u 6 sati istrči zadatu deonicu. U narednim takmičenjima se očekuje da i ona doðe na nivo i rezultate koje je imala pre pojave koronavirusa koji je stopirao trenažni proces.

Ovim nastupom AK Panonija potvrdjuje lidersku poziciju u Pančevu po broju osvojenih medalja sa prvenstava Srbije od početka godine pa je njihov broj sada 16 kao i jedna medalja za reprezentaciju Srbije  koju je osvojio mlaði junior Stefan Lazić u Turskoj.

Takoðe u subotu i nedelju nastup na pojedinačnom prvenstvu Srbije u Novom Pazaru imao je i sprinter Panonije Aleksandar Bošković.

On  je nove lične rekorde u trkama na 100 i 200m, koji sada iznose 11.88 i 24;19 sekundi.

Ovim rezultatima, Bošković je plasiran meðu 14 najboljih sprinera Srbije u seniorskoj konkurenciji.

U narednom periodu atletičare Panonije očekuju broja takmičenja na kojima se očekuju nove medalje i lični rekordi.