МИРОВИЋ: ОТВОРИЛИ СМО ЈОШ ЈЕДНУ СПОРТСКУ ХАЛУ У ВОЈВОДИНИ

Ђаци Основне школе „Браћа Новаков“ у Деспотову, у општини Бачка Паланка и спортисти добили су данас на употребу нову спортску халу, чију је изградњу финансирала Покрајинска влада. Ова школа до сада није имала адекватан простор за наставу физичког па се она одвијала у учионицама.

„Овај објекат завршили смо у планираном року, хала је добила употребну дозволу, а Деспотово функционалан и енергетски ефикасан спортски објекат. Ово је још један пример како смо радили у протекле четири године, заједно са локалним самоуправама широм Војводине. Нисмо трошили новац грађана узалуд, већ смо све пројекте планирали и припремали заједнички“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

У области развоја спорта и спортске инфраструктуре, како је додао, урађен је велики посао.

„У протекле четири године, градили смо спортске дворане и реконструисали терене у основним и средњим школама. Улагали смо у школски, али и у професионални спорт. Близу смо стандарда да у Војводини у свакој општини имамо адекватну спортску дворану“, нагласио је Мировић.

Председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница захвалио је Покрајинској влади на овој инвестицији, подсетивши на то да су, поред хале у Деспотову, отворене и спортске дворане у Пивницама и Гајдобри.

Отварању спортске хале присуствовали су и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић.