ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈА „ ОДРЖИВИ МЕЂУРЕГИОНАЛНИ РАЗВОЈ“

У Привредној комори Војводине одржана је онлајн конференције „ Одрживи међурегионални развој“. Наши  дугогодишњи партнери са којима имамо потписане споразуме о сарадњи , а за нама су и низ одржаних сајмова и заједничких пројеката-  коморе жупаније Чонград из  Сегедина,  жупаније Тимиш из Темишвара и комора Републике Српске из  Бања Луке овога пута  на онлајн конференцији изнели су своја искуства у пословању и потешкоће привредника током пандемије Ковида- 19.

У  поздравном говору  председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић истако је да је Ковид-19 имао велики утицај на светску економију, али да ми не смемо стати. Фокус у наредном периоду мора бити на правилном усмеравању привредника и помоћи у смислу решавања проблема у пословању и захтевима тржишта. Управо зато је важна и тема наше онлајн конференције- регионално повезивање јер је важно поред домаћих економија опстанак и наставак извоза и на друга тржишта поручио је Вучуревић.

Конференцијом је модерирао у име домаћина Милан Стојанов, шеф кабинета председника Привредне коморе Војводине који је позвао колеге и привреднике из њихових земаља да учествују на Регионалном бизнис форуму који организујемо 10. новембра.

Представници комора су оджали презентације у којима су приказали утицај пандемије на економије и пословање.

Економске трендове у   Војводини ,  у доба пандемије  представила је Јелена Бјелановић , секретар кабинета.  О проблемима у области туризма , као области која је највише погођена пандемијом говорио је секретар Удружења услуга Бранислав Мамић а затварајући конференцију  закључке је изнео Зоран Трповски , секретар Удружења индустрије у Привредној комори Војводине.