АМБАСАДОР ИТАЛИЈЕ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући амбасадора Италије у Србији Њ.Е. Карла Ло Каша. Он је у посети граду како би поново видео поставку ремек-дела римског вајарства под називом „Roma Aeterna“ у Збирци стране уметности Музеја града, која је отворена за посетиоце још сутра.

Током разговора изражено је обострано задовољство због охрабрујућих података у погледу епидемиолошке ситуације у обе земље. Они су се сложили да су неопходни напоран рад и посвећеност свих државних институција како би се побољшала ситуација у економском погледу, али и да би дошло до нормализације друштвених активности.

Амбасадор је нагласио да су изазови у погледу санирања последица пандемије велики и изразио захвалност што је Србија донирала медицинску опрему Италији и што се много пута доказала као земља-партнер и одан пријатељ.

Градоначелник се захвалио на подршци коју Италија континуирано пружа Србији на њеном путу ка Европској унији и истакао да се нада да ће се сарадња на свим пољима врло брзо наставити у пуном капацитету, након пандемије која је погодила цео свет.