ИНТЕРФЕСТ НА НОВОСАДСКОМ РИБАРЦУ

У башти ресторана Гастро пуб Берта на Рибарском острву  почело је дуго ишчекивано четвородневно дружење за све љубитеље вина, укусне домаће хране и доброг провода. Међународни фестивал вина „Интерфест“ се одржава 10. и 11. септембра од 17 до 22 часа а Фестивал гастрономије „Укуси Војводине“ 12.и 13. септембра од 12 до 20 часова.

Иако је место одржавања можда некима мање приступачно од досадашењег трга у самом центру града наш је утисак да је амбијент лепши и природнији. На улазу можете купити винску чашу по цени од 250 динара и уживати у дегустацији. Такође можете допринети лечењу мале Лане куповином наруквице помоћу смс поруке 808 на 3030. Од хране на самом улазу видимо разне пасте са препоруком уз која вина најбоље иду.

Ту су месне прерађевине Фарме Хорват из Бачког Петровца, сиреви Фармер и домаћи колачи Кранцла из Чуруга, производи од ароније породичног пољопривредног газдинства Панић из Бачке Паланке и многи други.

Највише је свакако било вина, Рубин из Крушевца, винарија Драшковић, Звонко Богдан, Сунчана гора, подрум вина Таталовић, Џервин подрум и многи други. Стара Соколова нуди ракије од дуње, кајсије, медовачу, Виљамовку, вињак.

Доброј атмосфери доприноси богат музички програм, расположење је на нивоу. Ово је прилика да пробате и купите омиљене производе, а произвођачима да презентују свој рад. Позивамо све на ово лепо дружење које је после одлагања најзад уприличено, на новој и интересантној локацији.

За Војвођанске текст и фотографије: Ивана В.