NAUČNO – STRUČNA KONFERENCIJA

Sremski Karlovci će 27. septembra, na Svetski dan turizma, biti grad domaćin učesnicima naučno-stručne konferencije posvećene uticaju tradicionalnih i digitalnih medija na promociju i održivi razvoj kulturne baštine i značaju medija za promociju i održivi razvoj kulturnog turizma.

Cilj je da se kroz tematsku integraciju kulturne baštine, turizma i medijske sfere, istakne značaj zaštite, očuvanja, vrednovanja i održivosti vrednog materijalnog i nematerijalnog nasleđa Republike Srbije.   

Recenzirani radovi 22 autora i koautora biće objavljeni u štampanom izdanju Zbornika radova (ISBN 978-86-81866-00-9), kao i na internet sajtu Centra „Akademac“ (www.akademac.edu.rs). Rezultate svojih naučno-istrživačkih aktivnosti, na 180 strana predstavili su: Ljiljana Stošić Mihajlović, Vladan Petrović, Nebojša Pavlović, Marija Lakićević, Zoran Katanić, Jelena Katanić, Damnjan Radosavljević, Branislav Sančanin, Biljana Ratković Njegovan, Nenad Tanasić, Branislav Tanasić, Goran Perić, Aleksandra Jevtović, Marko Gašić, Andrea Ratković, Sandra Dramićanin, Đurđica Gordić, Jovana Miljković, Tamara Božović, Zoran Radosavljević, Tijana Ljubisavljević i Ana Langović Milićević.    

Organizator konferencije je Centar za kulturu, edukaciju i medije „Akademac“, a neophodnu podršku dali su Ministarstvo kulture i informisanja i Opštinа Sremski Karlovci. 

Naučno-stručna konferencija biće održana u zgradi Magistrata u Sremskim Karlovcima, Trg Branka Radičevića br.1, a svečano otvaranje je u 11 časova.

 

KONTAKT:

e-mail: akademac21000@gmail.com