AУТОПРИКОЛИЦА ПУНА СРЕДСТАВА ЗА ЧИШЋЕЊЕ ТЕПИХА

Цариници су на граничном прелазу Хоргош спречили покушај кријумчарења преко 1.000 литара различитих средстава за чишћење тепиха и подова.

Прекршај је откривен када је на улазу у земљу за контролу пристигао путнички аутомобил „опел мерива“ немачких регистарских ознака са приколицом, за чијим је воланом био 34-годишњи држављанин Републике Србије.

На питање цариника да ли има нешто за пријављивање возач, који је путовао сам, одговорио је да са собом носи само личне ствари.

Већ на самом почетку детаљне контроле за коју је ипак издвојен, било је јасно да није рекао истину, јер чим су цариници скинули фолију са аутоприклоце угледали су гомилу канистера од по пет и десет литара.

Испоставило се да је реч о средствима за чишћење тепиха и плочица различитих страних произвођача („Thermodur-satina“, „Unipol“, „Turbolino“, „Prosan“, „Starmatt“ i drugih).

До окончања прекршајног поступка покренутог пред надлежним судом задржан је 121 канистер са укупно 1.130 литара хемије, чија ће вредност бити накнадно процењена.