НАСТАВЉА СЕ ОБНАВЉАЊЕ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ И ОТВОРЕНОГ ТЕРЕНА У ШКОЛИ У БУКОВЦУ

У Буковцу, насељу на територији Града Новог Сада, у Основној школи „22. август “ обновљене су свлачионице и кошеви у фискултурној сали. За ову намену, Покрајински секретаријат за спорт и омладину издвојио је око 900 хиљада динара.

Након завршетка радова, данас је школу обишао Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину. Он је изјавио да се, у склопу анализе стања школске спортске инфарструктуре чије унапређење спада у приоритете програма развоја спорта у АП Војводини, упознао са стањем у овој школи и са потребом да се побољшају услови за извођење наставе физичког васпитања и бављење спортом.

„Оно што смо обећали и што је било најургентније да се уради – ми смо реализовали. Свлачионице су обновљене, замењени су дотрајали прозори, у фискултурној сали су два нова коша а на отвореном терену постављена је нова табла на једном кошу. Поред овога, у претходном периоду Град Нови Сад је подржао пројекат санације паркета у фискултурној сали, а Покрајина је опремила струњачама и опремом за гимнастику“, изјавио је Батез.

Покрајински секретар за спорт и омладину посебно је нагласио да се на тај начин у Буковцу, где нема много спортских садржаја, активних клубова и секција, стварају услови да се што више деце бави различитим спортским активностима, јер су до сада због тога морали да путују у Нови Сад.

У разговору са директорком школе Миланком Деман било је речи и о потреби да се отворени терени за мале спортове, једини такви у Буковцу, у перспективи опреме трибинама и да се овај комплекс осветли, како би се могли максимално користити и током вечери, поготову у летње време. Према Батезовим речима, Покрајински секретаријат за спорт и омладину придружиће се Граду Новом Саду у реализацији ових и сличних пројеката.

Директорка школе Миланка Деман захвалила се Покрајинском секретаријату за спорт и омладину што је препознао потребе школе и улаже у складу са својим могућностима, јер су обично приоритети веће новосадске школе.

„Наша школа је мала у односу на градске школе по броју ученика, али су и нашим ђацима и те како потребне спортске активности. Деци у граду су много ближи спортски клубови, деца из Буковца морају да путују што им одузима много времена. И не мање важно, они су најсигурнији кад су у Буковцу, у окриљу своје школе“, рекла је Миланка Деман.

Владимир Батез је на крају навео да од 45 градова и општина у АП Војводини само у шест не постоје адекватне спортске хале за дворанске спортове и да је план да се створе услови да свака локална самоуправа има спортски објекат који ће задовољити не само школски, већ и такмичарски и рекреативни спорт.