JAVNA ČITANJA STUDENATA AKADEMIJE UMETNOSTI NOVI SAD

U okviru Sterijinog pozorja ove godine održaće Javna čitanja drama studentkinja i studenata studijskog programa Dramaturgija sa Akademije umetnosti Novi Sad.  Javna čitanja održaće se na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u sledećim terminima:

 

12h  27. septembar

Mina Petrić: JELENA I SENKA

„Treba utvrditi odnos Jelene Belovuk prema Jeleni Belovuk; i odnos Jelene Belovuk prema onome što nije Jelena Belovuk”, piše Biljana Jovanović u romanu Pada Avala po čijim motivima je nastala ova drama. Jelena, hipersenzitivna i hipersenzualna, rešavajući slučaj svoje psihijatrijske pacijentkinje Senke, primećuje neobičnu podudarnost njihovih života.

 

14h  27. septembar

Uroš Čupić: BESKUĆNICI

Duodrama Beskućnici prati junakinju osvetnicu i njenu borbu protiv građevinskog investitora koji je ostavio njenu porodicu na cedilu.

 

14h  1. oktobar

Kristina Bojanić: MIT O MINOTAURU

Kraljev vanbračni sin došao je da oslobodi zemlju od danka u krvi i da ubije Minotaura, ali ga u lavirintu čeka iznenađenje koje će preokrenuti njegov dotadašnji sistem vrednosti.

 

12h  3. oktobar

Nikola Đonović: DA NE ČUJE RAZREDNA

Tinejdžerska komedija u jednom činu. Na ekskurziji u Grčkoj, u jednoj sobi, grupa srednjoškolaca rešila je da se opusti uz alkohol, cigarete i lake droge. Ali, Todor je prevario Anđelu. I cela noć je propala.

 

14h  3. oktobar

Divna Stojanov: NIKAD DO SADA VIĐENA PREDSTAVA

Kako da četvoro mladih ljudi, sa tek završenim fakultetima, nađe posao, sredi ljubavne odnose i zaradi novac u gradu koji postaje prestonica kulture? Tako što naprave amatersku predstavu.