ЈАКЕ ВЕЗЕ АП ВОЈВОДИНЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Онлајн конференција : „ Потенцијали међурегионалне сарадње “

У Привредној комори Војводине одржана је онлајн  конференција „ Потенцијали међурегионалне сарадње“   на којој су учествовали  председници  Привредних комора Војводине и  Републике Српске са сарадницима.   

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић истакао је да нас са комором Српске вежу не само привредне већ и пријатељске везе те смо у светлу пандемије и последица које је  донела економијама у региону окренути , посебно сада,  једни другима . Морамо да наставимо да радимо и помажемо нашим привредницима  , поготово оним који извозе на друга тржишта.  Не смемо дозволити да привреда стане ни у оваквим условима истакао је Вучуревић и додао да су показатељи у АП Војводини у протеклих седам месеци добри, између осталог и због  наше индустријске производње која је у односу на прошлу годину у плусу за 5, 2 %. И други показатељи сврставају нашу регију међу оне које су добро поднеле штету изазвану Ковидом-19. Наравно треба истаћи и мере Владе Републике Србије које су у више наврата и у разним сегментима помогле опоравку привреде.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић позвао је колеге из Привредне коморе Републике Српске  као и тамошње привреднике да учествују у онлајн формату  на овогодишњем Регионалном пословном форуму који организујемо 10. новембра. 

Председник Привредне коморе  Републике Српске  Борко Ђурић   истако је да су у комори Српске интезивно током протеклих месеци радили на информисању привредника о могућим начинима пословања и протоку роба преко граница.

О конкретним пројектима на којима комора Републике Српске ради у овом теренутку говорила је Драгана Кокот , директор сектора за економско- правне односе.

Договорено је да се у наредном периоду путем онлан активности настави размена информација око конкретних заједничких пројеката, као и учешћа на онлајн сајмовима и конференцијама док се не створе  бољи епидемиолошки услови  .

О економским трендовима у Војводини,  као и идејама за заједничку сарадњу са колегама из Српске  говорио је секретар Удружења индустрије Зоран Трповски а податке током пандемије из области услуга- највише о стању у туризму ,  пренео је секретар Удружења услуга Бранислав Мамић.