ДАНАС РАКОВАЦ ЗА ЛАНУ – ФЕСТИВАЛ ХРАНЕ „АЛ СЕ НЕКАД ДОБРО ЈЕЛО БАШ”

Десети Фестивал хране ,,Ал се некад добро јело, баш” одржаће се данас, 10. 10. 2020. у Дому културе у Раковцу од 13 до 17 сати. Целокупан приход иде за лечење малене Лане Јовановић за коју је прикупљено 80 посто потребног износа.

Мали анђео је преко 30 дана у болници и храни се преко сонде. Наше је да сви заједно учинимо још само мали труд да Лана што пре оде на лечење. Ко не може да дође, нека пошаље смс 808 на 3030 по цени једног пића у кафићу.

Сви који посете Фестивал могу да купе свеже скуван оброк по симболичној цени од 400 динара. Храна се може и понети кући с тим да је пожељно доћи са посудама. Куваће се сарма, пасуљ, гулаш, слатки купус, рибља чорба и паприкаш од гљива. Ту су и незаобилазни колачи.

Најмлађи могу да се забаве у дечјим радионицама, даме могу да прибаве фризерски или третман лепоте које су обезбедили спонзори, а сви остали да уживају у тамбурашкој музици, наступу хорова и притом буду хумани. Бројанице, мед и ракије за колекционаре донирали су Епархија бачка и Владичански двор. Ту су и књиге, играчке, слике, томбола – свако ће пронаћи нешто занимљиво.

Организатори фестивала су УЖ ,,Горска ружа” и пријатељи.

Текст: В. Раонић;