МИРОВИЋ ПРИМИО ПОЛАЗНИКЕ 64. КЛАСЕ ГЕНЕРАЛШТАБНОГ УСАВРШАВАЊА ШКОЛЕ НАЦИОНАЛНЕ ОДБРАНЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас полазнике 64. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране (ШНО) Универзитета одбране, упознавши их са надлежностима Покрајинске владе у области безбедности, заштите и поступања у ванредним ситуацијама које јој припадају по Уставу, Закону и Статуту АПВ.

Мировић је рекао да Покрајинска влада, у складу са својим надлежностима, има добру сарадњу са Војском Србије и Министарством одбране, нагласивши да се то најбоље показало током ванредног стања проузрокованог вирусом ковид 19.

Том приликом, председник је најавио изградњу регионалног центра за ванредне ситуације, чије би седиште, како је планирано, требало да буде у Новом Саду.

Пожелевши полазницима успешан завршетак усавршавања, Мировић је истакао уверење да ће нова генерација официра, која ће бити распоређена на најодговорније дужности у Министарству одбране и Војсци Србије, дати значајан допринос унапређењу система одбране наше земље.

У име делегације Школе националне одбране, председнику Мировићу на пријему je захвалио пуковник Вангел Милковски, начелник Катедре стратегије ШНО.

Генералштабно усавршавање представља трећи ниво каријерног усавршавања официра, чији је циљ развој лидерских способности за стратегијско размишљање и ефикасно командовање и руковођење у широком спектру националних и међународних безбедносних изазова.