ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈА „ ПОТЕНЦИЈАЛИ МЕЂУРЕГИОНАЛНЕ САРАДЊЕ“ ПРИВРЕДНА КОМОРА ВОЈВОДИНЕ И МАКЕДОНСКО- ТУРСКА ПРИВРЕДНА КОМОРА

У Привредној комори Војводине одржана је онлајн конференција „ Потенцијали међурегионалне сарадње“ . Представници Привредне коморе Војводине и Македонско- Турске коморе разменили су искуства током пандемије Ковида- 19 и његовог утицаја на привредни амбијент. Привреда не може да чека истакао је шеф кабинета председника Привредне коморе Војводине Милан Стојанов истичући да је Привредна комора Војводине током периода пандемије била ту за привреднике како би им помогла да премосте евентуалне препреке према тржишту. Ми у комори од јуна одржавамо континуитет оваквих онлајн конференција истако је Стојанов јер посебан акценат дајемо на међурегионалној сарадњи.

Привредна комора Македонија-Турска основана је 2008 године, као комора Турских инвеститора у Македонији и локалних компанија које сарађују са Турском.

Једна од идеја која се тренутно разматра јесте умрежавање са земљама са којима би се преко Турске могло изаћи на трећа тржишта иостакла је Љубица Нури , генерални секретар МАкедонско- Турске ПК.

Шахпаз Молалиев, извршни директор Македонско- Турске ПК истако је да постоји велико инетересовање њихових чланица за пољопривредом те да је то поље које се отвара као могућа сарадња.

Секретар кабинета председника Привредне коморе Војводине Јелена Бјелановић представила је податке о привредним кретањима за првих осам месеци у АП Војводини, који јасно показују да је и упркос пандемији ситуација у привредном амбијенту стабилна.

Милан Стојанов упутио је позив за учешће колегама и њиховим привредницима на Трећем регионалном пословном форуму који се одржава у онлајн формату 10. новембра.