ВЛАДИМИР БАТЕЗ ОБИШАО ОБНОВЉЕНУ ФИСКУЛТУРНУ САЛУ У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ „МИЛЕВА МАРИЋ АЈНШТАЈН“ У НОВОМ САДУ

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез обишао је данас Техничку школу „Милева Марић Ајнштајн“ у Новом Саду, где је путем конкурса Покрајинског секретаријата за спорт и омладину финансирана санација фискултурне сале.

„Приликом обиласка ове школе у новембру прошле године, затекао сам фискултурну салу са поломљеним прозорима, у којој је температура била иста као спољашња, са подом који није замењен од када је изграђена. Услови за извођење наставе физичког васпитања у овој сали били су веома лоши. Сала сада изгледа непрепознатљиво у позитивном смислу и веома ми је драго да сада имамо једну овако лепу и функционалну салу, а вредност пројекта износила је 1.756.000 динара. Радовима је обухваћена замена комплетне столарије и прозора, који се практично протежу преко целих зидова, што је допринело енергетској ефикасности, а на под је постављена нова подлога. Школа је својим ресурсима дала допринос у реализацији овог пројекта обложивши зидове сале дрвеним облогама чиме је повећана безбедност ученика при извођењу наставе физичког васпитања“, изјавио је Владимир Батез и нагласио да је сваки динар утрошен наменски и домаћински, што треба да буде пример за све школе у Војводини.

Директор Школе Жељко Савић уручио је Батезу захвалницу за подршку коју је пружио Покрајински секретаријат за спорт и омладину.Такође, уручио му је и поклон за сва спортска достигнућа која је секретар Батез као врхунски спортиста и олимпијац постигао. Директор Савић је истакао да је у времену у коме живимо важно да се стварају услови за усмеравање младих људи на спорт. Он је, такође, захвалио Покрајинској влади на подршци у реализацији и других пројеката које је припремио, према његовим речима, веома способан пројектни тим ове школе.

Средства за санацију фискултурне сале одобрена су крајем прошле године, али због пандемије корона вируса радови су завршени у јуну ове године.

Техничку школу „Милева Марић Ајнштајн“ похађа 1600 ученика у два објекта, а реновирану салу у овој згради школе користи 900 ученика.