НАКОН ЧИНА ОСВЕЋЕЊА, НАРОДНА КУХИЊА НА КЛИСИ ПОЧЕЛА СА РАДОМ

У простору поред Храма Вазснесења Господњег на Клиси, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је данас чину освећења просторија Народне кухиње, чиме је озваничен почетак њеног рада под окриљем Епархије бачке и епископа бачког др Иринеја Буловића. Простор је обезебедила Добротворна установа Епархије бачке „Владика Платон Атанацковић“ из Новог Сада.

Према речима покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгане Милошевић данашњи дан је изузетно важан за најугроженије становнике, којима ће се преко ове добротворне установе и под окриљем Српске православне цркве на најхуманији начин помагати.

„Секретаријат на чијем сам челу снажно подржава пројекте путем јавног конкурса за суфинансирање у области верских заједница, између осталих у континуитету и Добротворну установу Епархије бачке „Владика Платон Атанацковић“, рекла је Милошевићева.

Она је додала да је 17. октобра ове године, на Међународни дан борбе против сиромаштва, организована акција поделе 70 хуманитарних пакета прехрамбене помоћи становницима Каћа, Будисаве, Ковиља и Руменке, те да је заједнички задатак да то и даље радимо и будемо хумани партнери у племенитим стварима које данас и на овај начин чинимо, отварајући и освештавајући простор за Народну кухињу.
У име Скупштине града Новог Сада речи подршке упутила је председница Јелена Маринковић-Радомировић.

О самом раду Добротворне установе Епархије бачке „Владика Платон Атанацковић“ говорио је њен управник јереј Лазар Мајсторовић. Он је истакао да се за сада пријавило 50 људи из парохије, а капацитет за снабдевање им је много већи, јер су прилагодили кухињу за око њих 500.