ИНСТИТУТ ЗА ОНКОЛОГИЈУ ВОЈВОДИНЕ ДОБИО НОВУ МАГНЕТНУ РЕЗОНАНЦУ

На Институту за онкологију Војводине данас је почела са радом нова магнетна резонанца, за чију је набавку, и изградњу потпуно новог објекта за њен смештај, Покрајинска влада издвојила 126,5 милиона динара.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је реч о трећој магнетној резонанци на Институту за онкологију, што је само један у низу пројеката у области здравства које је реализовала Покрајинска влада, а који, како је навео, јасно показује да је унапређење здравствене заштите, у континуитету од 2016. године, међу првим приоритетима Покрајинске владе и целе државе.

„Нови објекат у ком је смештена магнетна резонанца, и који је новоизграђен за ту намену, биће спојен са објектом Каменица 3, где се радови на изградњи одвијају предвиђеном динамиком и чиме ћемо знатно унапредити ниво здравствене заштите на сва три института у Сремској Каменици“, изјавио је председник Мировић након обиласка радова.

Он је најавио да ће Покрајинска влада наредне године издвојити већа средства за област здравства, чиме ће, како је оценио, бити настављен континуитет опремања болница, института, домова здравља и других установа у здравственом систему Војводине.

„Наредна година ће бити тешка имајући у виду изазове са којима се суочавамо када је реч о вирусу ковид 19, стога ћемо наставити да улажемо значајне напоре на јачању нашег здравственог система“, навео је Мировић.

Председник је навео и да ће у децембру бити завршена реконструкција Интерне клинике Клиничког центра Војводине, једне од најфреквентнијих у здравственом систему, те изразио очекивање да ће наредних дана бити закључен и уговор о изградњи блокова Б и Ц.

„Све ове инвестиције у здравствени систем ће послужити да 2021. годину дочекамо спремнији и боље организовани, јер је пред нама важан задатак, а то је борба са вирусом ковид“, поручио је Мировић.

Догађају је присуствовао и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.