НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПАРКИНГА ДУЖ БУЛЕВАРА ЕВРОПЕ

Пројекат изградње паркинга на Булевару Европе, започет у августу ове године, реализује се фазно и тренутно је у току прва фаза. Она подразумева изградњу једностраног паркинга са косом шемом паркирања, уз десну коловозну траку на страни стамбене зоне Детелинара, и то на делу од Футошке улице до Улице Јанка Веселиновића, у дужини од 950 метара.

Радове је обишао заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић и том приликом истакао да је Град препознао вишегодишњи проблем становника Нове Детелинаре и да ће инвестицијом од 60 милиона динара, односно изградњом 181 паркинг места у оквиру прве фазе, до краја године тај проблем бити решен.

– Завршени су радови на првој деоници од Улице Бранка Бајића до Хаџи Рувимове улице, где су изграђена 49 паркинг места која грађани од данас могу да користе. Радови добро напредују и надлежни из Управе за грађевинско земљиште и инвестиције уверавају нас да ће до краја године бити завршена још 132 паркинг места. Тиме решавамо проблем овог дела града где су на месту кућа изграђене вишеспратнице, а да се није водило рачуна о паркингу и где наши суграђани свакодневно губе доста времена тражећи место за паркинг – изјавио је Милан Ђурић.

Другом фазом биће обухваћена деоница између Улице Јанка Веселиновића и Улице Корнелија Станковића, где је предвиђена изградња 20 паркинг места, тако да ће уз Булевар Европе, на комплетној деоници, од Улице Јанка Веселиновића до Футошког пута, бити изграђено укупно 201 паркинг место.

Пројектом је предвиђена пешачка веза између новоизграђеног паркинга и постојећег тротоара, као и очување и заштита сваког стабла дрвореда који се налази на Булевару Европе.

-Водило се рачуна и о зеленилу, ниједно дрво није уклоњено, на местима где недостају стабла остављена су места за садњу нових садница, а стари заливни систем биће реконструисан – изјавио је Милан Ђурић и позвао грађане да преко месних заједница поднесу предлоге за побољшање услова живота у свим деловима Новог Сада, како би они које је могуће реализовати били уврштени у буџет Града за наредну годину.