УЗ ПОШТОВАЊЕ ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА ГРАДА НОВОГ САДА

Поводом славе Града Новог Сада – Ђурђиц уприличена је церемонија сечења славског колача и благосиљање славског жита у Градској кући, након чега је беседу одржао Епископ мохачки Исихије уз саслужење новосадског свештенства. Том чину присуствовао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, као и кум славе директор Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада Синиша Јокић, а током свечаности поштоване су све прописане епидемиолошке мере.

– Породица је увек важна, а чини се да је посебно значајна када нас снађу тешки тренуци, попут пандемије која влада. Нови Сад доживљавам као једну велику породицу, којој имам да поручим да ће и ова мука проћи, да ћемо заједничким снагама, удружени, издржати и ову недаћу и победити и овог противника. Дочекаћемо боља времена, уз успомену на оне који су битку изгубили и уз захвалност на свему што нам живот пружа, а што можда некад не знамо довољно да ценимо. Важно је да поштујемо све што имамо и да се боримо да деци оставимо бољу будућност – рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитавши славу свим Новосађанима.

Његово Преосвештенство Епископ мохачки Исихијe честитао је Новосађанима славу подсетивши присутне на значај заједништва и солидарности у суживоту, посебно у овим тешким временима, и пожелео свима добро здравље.

Овогодишњи кум славе Синиша Јокић рекао је да му је велико задовољство што му је припала част да кумује и да се нада да ће наредну славу Град Нови Сад уз веру, љубав и молитву, дочекати у знатно бољим условима и околностима, без искушења и далеко од болести.

Претходно је градоначелник присуствовао Светој Литургији у Саборном храму, а свечаности у Градској кући су, поред градоначелника и кума славе, присутни били само чланови Градског већа и представници Скупштине Града Новог Сада.