СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ: ЖИВАНА ЖИВАНОВИЋ У ПОСЕТИ ОПШТИНСКОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ САВЕЗА ИНВАЛИДА РАДА

Поводом Међународног дана особа с инвалидитетом, чланица карловачког Општинског већа задужена за спорт, омладину и социјалну политику Живана Живановић посетила је данас Општинску организацију Савеза инвалида рада. Том приликом дочекале су је и с њом разговарале Нада Першић, председница овог удружења и Радмила Срдић.

Иза сусрета три даме у просторијама Организације стајала је, пре свега, жеља да се, упркос постојећој пандемији коронавируса, изнова скрене пажња јавности на проблеме, које свакодневно имају особе с инвалидитетом. Поред тога, причало се о раду и активностима овог удружења, чије пројекте, програме и манифестације суфинансира Општина Сремски Карловци, као и о могућностима унапређења ове сарадње у наредним годинама.

Чланица Већа Живана Живановић, у чијој је надлежности социјална политика, истакла је, после овог састанка, да 3. децембар не сме да буде једини дан у години када се сетимо особа с инвалидитетом, већ то морамо да чинимо свакога дана, како бисмо тим људима омогућили да уживају иста права и равноправно учествују у нашем друштву.