ЗАЈЕДНО ДО НОВОГ ПАРКИНГ ПРОСТОРА

Паркинг простор у дворишту Скупштине Града, у Улици др Лазе Станојевића, одавно заслужује једну озбиљну реконструкцију и уређење, где се, можемо рећи, више деценија није радило ништа. За уређење овог паркинг простора задужено је JКП „Паркинг сервис“, али да би радови били урађени како треба потребно је извршити и одређене радове на инфрасктруктури тог простора, а затим и уређење самог паркинга. Радници ЈКП „Водовод и канализација“ ових дана раде на реализацији послова који се тичу управо водовода и атмосферске канализације, значи свега оног што по правилу и не видимо када добијемо један уређен простор.

Реконструкцију паркинг простора у самом дворишту Скупштине Града подржала је и Јелена Маринковић Радомировић, Председница Скупштине Града Новог Сада, која је овим поводом изјавила:

„Веома ме радује чињеница да ће и овај паркинг простор, у самом центру града, добити нови, савременији и функционалнији изглед. Овај паркинг простор постоји дуги низ година, тачније неколико деценија. Користи га велики број грађана, који долазе у Скупштину Града или оближње установе да обаве своје послове, али и станари околних зграда, као и запослени у самој Скупштини Града. Веома је фреквентан али у врло лошем стању и због тога је било неопходно да се реконструише и прошири, најзад, након што више од 20 година није улагано у њега.

Уз свесрдну подршку Градоначелника Милоша Вучевића, који настоји да одговори потребама Новосађана, који све чешће истичу проблем паркирања као највећи комунални проблем, побољшаће се начин паркирања у центру града и смањиће се недостатак места за паркирање.

У овим радовима учествује и ЈКП ‚Водовод и канализација’ које обавља радове на реконструкцији водоводне и канализационе мреже, а ЈКП „Паркинг сервис“ ће заменити постојеће оштећене бетонске плоче бехатон плочама, коловоз и пешачке површине потпуно реконструисати, урадити расвету и просторно уредити, како би изглед и функционалност овог паркиралишта били примерени месту на коме се налази”, нагласила је MSc Јелена Маринковић Радомировић, Председница Скупштине Града Новог Сада.

ЈКП „Паркинг сервис“ на овој локацији која заузима преко 1.000 квадатних метара, изградиће 50 нових паркинг места. Поред паркиралишта урадиће и око 140 метара саобраћајнице, која ће бити асфалтирана, док ће паркинг места бити изграђена од бехатона. Стеван Лугоња, директор ЈКП „Паркинг сервис“, истиче: „ЈКП ‚Паркинг сервис’ наставља са изградњом нових паркиралишта у граду. Ове године нова паркинг места су изграђена у Радничкој улици, где смо направили скоро 100 паркинг места и то је сигурно најлепши паркинг простор у граду, урађен је паркинг код ‚Штранда’, потпуно реконструисан Трг Коменског, који је добио више паркинг места него раније, реконструисана су паркинг места у Панчевачкој улици и ево дошао је на ред и паркинг простор у Улици др Лазе Станојевића, односно у дворишту Скупштине Града. И раније смо имали у плану да радимо ово паркиралиште, али сада су се стекли сви услови, па заједничким снагама и радом очекујем ускоро један леп и уређен паркинг простор. Кад кажем заједнички, мислим на део посла који ће урадити ЈКП „Водовод и канализација”, а имамо и подршку Председнице Скупштине Града Новог Сада. Радовима на овом простору на најлепши начин завршавамо једну тешку и непредвидиву годину, која је за нама“.