МИРОВИЋ: ИЗ ПОКРАЈИНСКОГ БУЏЕТА 30 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДЕЦЕ ОД РЕТКИХ БОЛЕСТИ

Покрајинска влада уплатиће 30 милиона динара Буџетском фонду за лечење обољења, стања или повреда које се не могу успешно лечити у Републици Србији, намењен деци старости до 18 година.

Тим поводом, председник Покрајинске владе Игор Мировић потписао је данас уговор са министром здравља Златибором Лончаром на основу којег ће помоћ бити уплаћена на рачун Фонда.

„Ово је порука солидарности и заједништва и важна одлука јер постоје велике потребе у овој области. Држава је у протеклим годинама урадила много на лечењу деце са ретким болестима, и ми се придружујемо овој акцији јер свако оболело дете од тешких болести заслужује шансу за излечење. Покрајинска влада наставиће да помаже Фонд за лечење деце са ретким болестима и у годинама пред нама“, изјавио је председник Мировић.

Министар здравља Златибор Лончар изразио је захвалност председнику Мировићу наводећи да је реч о огромном новцу. „Колико је важан овај фонд и помоћ Покрајинске владе, говори податак да смо од оснивања Фонда 2014. године више од 200 малишана послали на болничко лечење у иностранство, за шта је издвојено више од 11 милиона евра“, нагласио је Лончар.

Потписивању уговора присуствовао је и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.