У ПОКРАЈИНСКОЈ ВЛАДИ УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА РАЗВОЈ САОБРАЋАЈА И ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас представницима локалних самоуправа уговоре за суфинансирање развоја саобраћаја и путне инфраструктуре.
Вредност бесповратних средстава за израду техничке документације за 21 пројекат износи 18 милиона динара.

Мировић је подсетио на то да је Покрајинска влада овог месеца издвојила и 46,1 милион динара за суфинансирање 41 пројекта из области безбедности саобраћаја у 26 градова и општина. Реч је о пројектима намењеним безбеднијем саобраћају у зонама школа и постављању семафора.

„Ми смо преко ресорног секретаријата крајем 2018. године образовали Савет за безбедност саобраћаја и спровели Студију обележја безбедности саобраћаја, која је показала да се просечно на годишњем нивоу догађа око 7.000 саобраћајних незгода у АП Војводини, од тога 40 посто у Новом Саду. Циљ нам је да се смањи број тих незгода, а безбедност и унапређење саобраћаја биће један од наших приоритета“, казао је председник Мировић.

Бесповратна средства за израду техничке документације за кружне токове добили су Беочин, Србобран, Бач, Бечеј, Опово, Врбас, Сомбор и Ириг, а за семафоризацију раскрсница и пешачких прелаза – Бач, Панчево, Кикинда, Сомбор, Зрењанин, Сремска Митровица, Бечеј, Кањижа, Врбас, Нови Сад, Пећинци, Жабаљ и Ириг.

Након израде документације, локалне самоуправе конкурисаће код републичких и покрајинских фондова за наставак ових пројеката, чију ће реализацију Покрајинска влада подржати због њихове велике важности за безбедност свих учесника у саобраћају.