МИРОВИЋ: ЗАВРШЕНА ОБНОВА САЛЕ СИНОДИКА МАНАСТИРА ХИЛАНДАРА

Завршени су радови на обнови сале Синодика манастира Хиландарa, које је финансирала Покрајинска влада, након што је тај простор у потпуности изгорео у пожару 2004. године.

Радовима на обнови тог значајног објекта у манастирском комплексу, који се налази у оквиру Конака из 1814. године, а који је намењен за посебне догађаје, руководио је Покрајински завод за заштиту споменика културе.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да је обнова манастира Хиландара, који представља изузетно важан део религијског и културног идентитета наше земље, један од наших најзначајнијих задатака.

„Наставићемо, посебно након одлуке председника Републике Србије Александра Вучића о потреби убрзања обнове, да помажемо радове на санацији и других делова манастирског комплекса“, навео је Мировић.

Покрајинска влада и убудуће ће подржавати пројекте обнове најрепрезентативнијих и најзначајнијих културних и верских споменика у нашој земљи, као и оне који имају за циљ очување и обнову српског културног и споменичког наслеђа у иностранству.