ЈЕЛУШИЋ И ЛОНЧАР НА САТЕЛИТСКОЈ ПИЈАЦИ

Данас је у посети ЈКП “Тржница” Нови Сад био Здравко Јелушић, члан Градског већа Града Новог Сада задужен за комуналне послове.
Током обиласка Сателитске пијаце, у разговору са Урошем Лончаром, ВД
директора ЈКП “Тржница” Нови Сад наглашено је колика је важност уређења ове новосадске пијаце и рад на даљем унапређењу ове, али и других пијаца којима управља ЈКП “Тржница” Нови Сад.
Јелушић је нагласио да пружа подршку ЈКП “Тржница” Нови Сад у планираним активностима, а да сугерише да се даљи радови на Сателитској пијаци одвијају у неколико фаза и да се води рачуна о естетици и функционалности прилаза овој пијаци. Нагласио је да му је жеља да и ова пијаца буде уређена и на нивоу какав заслужују да имају пијаце у граду који је европска престоница културе попут Новог Сада и да верује да ће ново руководство ЈКП “Тржница” Нови Сад успети у томе.
У вези са тим, ВД директора ЈКП “Тржница” Нови Сад Урош Лончар нагласио је да је намера да се новоуређеном платоу ове пијаце припоји парцела која се налази уз њега и да ће се тиме свакако створити услови за бољи распоред тезги и већи комфор како закупаца, тако и посетилаца ове пијаце. Лончар је истакао одличну сарадњу са Управом за комуналне послове Града Новог Сада и најавио даље уређење Сателитске пијаце која ће се огледати у постављању нових монтажних објеката, тезги и витрина уз подршку градоначелника Милоша Вучевића и Града, а скупа са Управом за урбанизам и грађевинске послове, Управом за грађевинско земљиште и инвестиције и ЈКП “Пут” Нови Сад договарати даље инвестиције које се тичу уређења саме пијаце, али и околине. У претходном периоду на Сателитској пијаци уређен је плато на коме се налазе тезге, монтажни објекти и локали. Планирани радови на даљем уређењу обухватиће замену дотрајалих монтажних објеката, тезги и витрина.