МИРОВИЋ И АМБАСАДОР ИНДОНЕЗИЈЕ О ПРОШИРЕЊУ ЕКОНОМСКЕ САРАДЊЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас амбасадора Републике Индонезије Мохамада Чандра Видја Јуду, са којим је разговарао о проширењу економске сарадње.

На састанку је оцењено да су односи наше две земље пријатељски те да постоји огромна шанса за интензивирање сарадње, посебно у области пољопривреде и пласмана пољопривредних производа из Војводине у Индонезију.

„Циљ нам је да привучемо нове индонежанске инвестиције, и да успоставимо институционалну сарадњу АП Војводине и индонежанских покрајина. Желимо да повежемо привреднике и привредне коморе, како бисмо остварили конкретне резултате“, рекао је председник Мировић.

Договорено је да у наредном периоду у сарадњи са представницима индонежанских компанија, које већ успешно послују у Војводини, буде организован онлајн пословни форум како би се проширили контакти и оствариле нове везе међу привредницима.

Амбасадор Јуда истакао је на састанку одржаном у Покрајинској влади да АП Војводина има важну улогу у трговинској размени између Републике Индонезије и Републике Србије, истакавши да су добри билатерални односи шанса за будућност.