ОБЈЕКАТ РАДИО НОВОГ САДА И СТУДИЈА „М“ ПРЕДАТ ПОКРАЈИНСКОЈ ВЛАДИ

У надлежност Покрајинске владе данас је предат објекат Радио Новог Сада и Студија „М“, који је био у власништву Јавне медијске установе Радио-телевизије Војводине.
„Наша дужност је да очувамо овај објекат. У току је припрема пројектне документације за реконструкцију Студија „М“ и верујем да ћемо у наредних неколико недеља имати и грађевинску дозволу. Он ће, након реконструкције, и у будућности наставити да функционише као и до сада, нудећи концертне и културне садржаје“, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.
Када је реч о просторијама Радио Новог Сада, идеја Покрајинске владе је, како је навео, да у њима буде смештена културна баштина 20. века.
„У том објекту желимо да чувамо нашу богату културну баштину и архиву филма, стрипа, књижевности, да је дигитализујемо и на једном месту представимо у модерној форми. Овај објекат биће посебан, оригиналан и јединствен храм културе“, изјавио је Мировић.
Председник Покрајинске владе захвалио је свима који су учествовали у изградњи нове зграде Радио-телевизије Војводине, истичући да је овај велики пројекат завршен захваљујући Влади Србије, и како је рекао, „тимском раду свих нас који смо допринели његовој реализацији“.
„Уручење кључева симболичан је, значајан и емотиван тренутак за све запослене на Радио-телевизији Војводине. Ово је и резултат заједничког посла и прилика да укажемо на историјски и културни значај овог објекта“, казао је генерални директор РТВ-а Миодраг Копривица.
Студио „М“, архитектонско ремек-дело Павла Жилника, заштитни је знак Радио Новог Сада, изграђен шездесетих година прошлог века. Једини је простор у граду који у себи спаја концертну дворану и студио за снимање и преносе. Зграда Радио Новог Сада настала је као Дом новосадске занатске младежи и саграђена је пре Танурџићеве палате и зграде Бановине.