ПРЕДСЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ПРИМИЛА ВАКЦИНУ ПРОТИВ КОВИДА-19

Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић обишла је данас заједно са чланом Градског већа за здравство др Драганом Стајићем и директором Дома здравља „Нови Сад“ прим. др Веселином Бојатом Халу 1 Новосадског сајма, где се одвија вакцинација грађана и сама примивши данас прву дозу вакцине против Ковида-19. Председница новосадског парламента, обилазећи Халу 1, оценила је да је „општи утисак да треба да будемо поносни на организацију вакцинације.“

– Сведоци смо да све протиче у најбољем могућем реду, што се тиче пунктова, што се тиче простора за чекање, ту су и медицински радници, који пружају све додате информације грађанима. Једно велико хвала свим људима који су учествовали у организацији. И то не мислим само на организацију у Новом Саду, него у читавој Србији. Можемо бити поносни на своју државу, на председника Вучића, који је у овој неповољној ситуацији за цео свет који се суочава са изазовима на свакодневном нивоу, успео да обезбеди вакцине, једну сигурност као вид борбе против пандемије. На понос нам је што смо у врху када је реч о броју вакцинисаних грађана и то показује да је одзив добар, да су грађани свесни ситуације – казала је MSc Маринковић Радомировић, указујући да имунизација протиче брзо и ефикасно.

Она је додала да је одлука о вакцинацији „рационална, разумна и одговорна према себи али и према другима“.

– Треба да будемо одговорни једни према другима. Надам се да ћу својим примером подстаћи све оне који су још увек у недоумици, да се пријаве за вакцинацију, јер је имунизација становништва једини пут да се победи Ковид-19. Желела бих да се обратим и мајкама које имају мале бебе, јер сам и сама мајка два осмомесечна дечака, да вакцинацијом штитимо и нашу децу – подвукла је председница Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Члан Градског већа за здравство др Драган Стајић прецизирао је да ће се данашњом вакцинацијом прећи цифра од 30.000 вакцинисаних грађана.

– У организацији немамо никаквих проблема, немамо притужби и поносан сам на организацију коју имамо у Хали 1 Новосадског сајма.

Директор Дома здравља „Нови Сад“ Веселин Бојат истакао је да су као здравствена установа доказали да, заједно са свима који учествују у вакцинацији, можемо да вакцинишемо и четири хиљаде суграђана дневно, док су Новосађани доказали да се понашају одговорно.

– Поред суграђана и медицинских радника, вакцинисали смо и запослене који раде у такозваним ризичним групама, попут запослених у градском саобраћајном предузећу, васпитачице из Радосног детињства, новинаре, а планирамо да наставимо и даље тако – закључио је др Бојат.