ПРОМОЦИЈА КУТИЈЕ СРЕЋЕ У НОВОМ САДУ

Кутија среће” је нешто ново на нашем поднебљу. Креирале су је две изузетне даме и намењена је управо женском роду. Основно упознавање са „Кутијом среће” било је путем онлајн апликације а праву промоцију најављујемо у петак, 19. фебруара од 18 сати у књижари „Зенит”, ул. Његошева 24 у Новом Саду.

Шта је то „Кутија среће” и зашто даме (и не само оне) треба да дођу на ову промоцију, разговарамо са једном од ауторки – Снежаном Бошковић.

Цела прича почиње за време короне када су се људи на разне начине старали око свог физичког здравља, док је скрајнуто питање шта је са менталним здрављем. Тако су Јасмина и Снежана, као дугогодишње пријатељице и сараднице, у 2020. години написале две публикације, од којих је једна управо Кутија среће” чију промоцију очекујемо а потом ће изађи и „Календар за тинејџерке”.

Кутија среће” је замишљена као прва помоћ за ментално здравље. У њој су картице од којих свака садржи корак за један дан у месецу. Урађене су у одређеним нијансама и са илустрацијама заснованим на научним и психолошким теоријама које подстичу и подржавају одређена осећања. Ови брижљиво састављени кораци нас уче како да се носимо са нашим бригама, страховима и слабостима. Неке вежбе су једноставне док су друге сложеније, но за њихово коришћење није потребно никакво предзнање. Чинећи свакодневно по један малени корак из овог практичног приручника, доказано се мења расположење и кориснице сигурније корачају путем ка срећи, јачају осећај поштовања, себе, својих способности, жеља и снова. Време које је потребно издвојити је минимално.

Кутија среће” се дистрибуира преко књижаре „Макарт”, може се поручити код ауторки, купити у појединим књижарама а надамо се и на очекиваној промоцији 19. фебруара од 18 сати у књижари „Зенит”.

На питање упућено Снежани да ли је овај њихов изум уједно и добар поклон за драгу пријатељицу или рођаку, добијамо одговор да јесте, али ли да га треба најпре – поклонити себи!

О ауторкама „Кутије среће” које ћемо упознати на промоцији:

Јасмина Кнежевић је дипломирала психологију на Филозофском факултету у Новом Саду, а потом специјализирала и докторирала психолошке науке на истом факултету. Завршила је обуку из трансакционе анализе и породичне системске терапије. Професионални идентитет градила је у менаџменту људских ресурса, каријерним вођењем и оснаживањем младих, одраслих и организација. Од 2011. ради као професор струковних студија на Високој школи за васпитаче и тренере у Суботици. Ауторка и коауторка је 13 уџбеника и приручника, а последњих година пише психолошке публикације намењене широј читалачкој публици (365 мисли за пословно оснаживање). Мама је дванаестогодишњег Саше, воли да чита, пише, путује и открива нова места и људе.

Снежана Бошковић је дипломирала, а затим мастерирала педагогију на Филозофском факултету у Новом Саду. Након тога, као стипендисткиња шведске владе завршава Факултет за едукацију и комуникацију, у Јенчепингу, у Шведској. Специјализовала се за рад са младима у постконфликтним срединама, као и са младима са изазовима у понашању. Годинама је радила на изградњи капацитета група и организација, креирајући и водећи програме едукације за животне и пословне вештине. Запослена је као ХР менаџерка у програмерској фирми и доприноси развоју и селекцији запослених и тимова. Ауторка је блога, збирке прича и неколико приручника. Снежана је мама дванаестогодишње Симоне, воли јогу, пилатес, планинарење и кување.

Текст: В. Раонић;

Фото: Ауторке;