ФЕСТИВАЛ „ЉУБАВ И ПАЖЊА“ У НОВОСАДСКОМ ЗЕНИТУ

Новосадска књижара Зенит у Његошевој 24 је право уточиште у центру града. Место где можете уз омиљено пиће прелистати и купити књиге, а поред тога нуди и многа изненађења. Овде се одржавају разне акције, промоције и изложбе, у угодној атмосфери и богато опремљеном простору.

Тренутно је у току Фестивал „Љубав и пажња“, који траје од 10. фебруара до 10. марта. Тема је посвећена Дану заљубљених и Дану жена тако да су обухваћени ови датуми. Више од 60 домаћих уметника се одазавало позиву да учествују. Сва изложена дела инспирисана су љубављу и пажњом а осим уметничке вредности имају и употребну сврху. Тако куповином оригиналног и уникатног производа можете спојити лепо и корисно.

Излагачима из Новог Сада и околине сада су се придружиле колеге из Чачка, Крагујевца, Ужица, укупно са претходном поставком преко 60 излагача. Има и познатих, брендираних, али и оних који су се тек одважили на овај подухват. А Зенит је ту да их све подржи.

Циљ целе ове акције и фестивала јесте да се скрене пажња на мале произвођаче, рукотворине, односно „хенд мејд“ производњу. Неки од наших дизајнера су добитници европских награда. Њихова продаја се одвија већим делом преко интернета, поготово због тренутне ситуације. Овде имају простор у коме је омогућено људима да уживо погледају њихове производе.

У понуди су накит, гардероба, кожа, органска козметика, керамика, играчке, аксесоари. Сада има и цвећа, а због услова у питању је собно односно саксијско цвеће, које ће вероватно убудуће бити и део ентеријера. Од играчака видимо прелепе крпене лутке. Од козметике ту је пилинг за лице, пудинг за тело и још много тога, све на бази природних састојака а новитет је свакако и природна козметика за псе.

Такође оно што је први пут изложено су експонати фирме „Wood mood“ међу којима су добитници награде за дизајн. То је прилика да видимо намештај, лампе, сатове који се углавном продају преко интернета. Интересантна је и гардероба фирме „Шлиц“ која ће овде ексклузивно моћи да се набавља.

Широк спектар производа који обједињују уметност и занат су ту да нам помогну да обрадујемо своје вољене у овом месецу љубави. Уједно пружамо подршку домаћим, локалним произвођачима. Позивамо заинтересоване да сврате и погледају јер време проведено у Зениту је увек занимљиво и пријатно.

За Војвођанске текст и фотографије: Ивана В.