У ПОРШЕУ ФИРМИРАНА РОБА ВРЕДНА СКОРО 20.000 ЕВРА

Цариници су 20. фебруара 2021. године на прелазу Хоргош, у сарадњи са полицијом, запленили фирмирану робу, чија је вредност процењна на око 20.000 евра.

Прекршај је откривен када је на ред за контролу на улазу у земљу, зеленим контролним пролазом намењеним путницима који немају робу за царињење, пристигао „порше“ данских регистарских ознака.

Њиме су из Беча ка Београду путовали 27-годишњи дански држављанин српског порекла и 33-годишња држављанка Србије.

На питање да ли имају нешто да пријаве царинској контроли и возач и његова сапутница су одговорили одрично, рекавши да са собом носе само лични пртљаг.

Међутим, приликом детаљне контроле за коју је аутомобил ипак издвојен, најпре су у пртљажнику пронађена два велика кофера, а потом и на задњем седишту две кутије „крцате“ новим фирмираним стварима робних марки „луј витон“, „диор“ и „шанел“.

Вредност торби, новчаника, патика, ципела, купаћих костима, каишева, сунчаних и наочара са диоптријом процењена је на око 20.000 евра, на основу оригиналних фактура пронађених у торби путнице која се пријавила као власник непријављене робе.

Напомињемо да се приликом преласка границе у путничком промету мора пријавити сва новокупљена роба чија вредност прелази 100 евра, јер се у супротном чини царински прекршај.