ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋ ПРИСУСТВОВАЛА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ПЕТ ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА ГРАДСКОГ МУЗЕЈА У ВРБАСУ

Поводом обележавања јубилеја – пет година од оснивања – данас је у Градском музеју у Врбасу, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић обишла сталну поставку са презентацијом пројекта „Дигитализација археолошке грађе са налазишта Шуваков салаш – Клиса“.

Честитајући мали, али значајан јубилеј, она је пожелела још много великих јубилеја у нади да ће предано истрајати у очувању културног наслеђа, као прави чувари сећања нашег идентитета, историје и културе.

„Ми сви заједно чинимо једну велику културну породицу и као такви морамо једни другима да дајемо подршку и подстрек за даљи рад, као што то чини и чиниће Секретаријат на чијем сам челу“, нагласила је Драгана Милошевић и додала да је Секретаријат подржао петогодишњи пројекат истраживања средњовековног Врбаса са 850.000 динара за археолошка истраживања локалитета Шуваков салаш – Клиса код Врбаса.

Милошевићева је истакла да је у плану да ове године буду завршени радови и на Дому културе у Равном Селу и Змајеву, а да је у згради Дома културе у Врбасу предвиђена изградња позоришта.

Зато је Покрајинска влада преко ресорног секретаријата, како каже секретар Драгана Милошевић, континуирани партнер свих институција културе. У општини Врбас је у претходном периоду за делатности тих институција, као и за бројне манифестације, фестивале и невладине организације, уложено око 15 милиона динара и са инвестицијама ће се наставити.

У име Општине Врбас поздравне речи упутио је председник Предраг Ројевић, који је захвалио Покрајинској влади, између осталог, и на снажној подршци у бројним пројектима ове локалне самоуправе.

Начелница Сектора за заштиту културног наслеђа у Министарству културе и информисања Оливера Марковић честитала је јубилеј у име министарке Маје Гојковић и пожелела даљи успех у раду, при чему ће ресорно министарство бити и надаље партнер.

У име Градског музеја у Врбасу обратила се Весна Гргуровић, руководилац, истичући да је данас велики дан поводом обележавања јубилеја, јер су ту и колеге из матичног Музеја Војводине, који су им дали снажну стручну подршку у оснивању и раду, а данас се уједно званично представља и први број научног часописа „Фибула“.

Часопис је представио помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Милан Мицић, а догађају је присуствовала и помоћница секретара задужена за савремено стваралаштво Јелена Добровић Бојановић.