ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ПУНКТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ У КOВИЉУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је приградско насеље Ковиљ у којем је почела имунизација мештана у оквиру те Месне заједнице. У питању је наставак акције вакцинације приградског становништва на територији целог града, и то упоредо са вакцинацијом на Сајму где медицинско особље наставља свој део посла, док је део тимова прерасподељен у приградска насеља на по неколико дана. Том приликом, и градоначелник Вучевић је примио другу дозу вакцине, након три недеље од прве имунизације.

– Настављамо с имунизацијом грађана у приградским насељима, тако да су данас од 14 часова у просторијама Месне заједнице „Ковиљ“ присутне лекарске екипе Дома здравља „Нови Сад“. Они ће се побринути за око 350 пријављених Ковиљчана који треба да приме прву дозу “Синофарм” вакцине. До стабилизације епидемиолошке ситуације може доћи само успешно спроведеном масовном имунизацијом становништва. Вирус је и даље присутан и хара снажним интензитетом. Зато позивам грађане Новог Сада, али и целе Војводине, да искористе ову прилику коју нам је свима омогућила наша држава и да се вакцинишу. Сви они коју приме прву дозу вакцине у својој месној заједници, имаће могућност за ревакцинацију на исти начин, односно у свом приградском месту. Жеља нам је да покажемо на делу да водимо рачуна о суграђанима из свих делова града, да су нам сви једнако битни. Број пријављених Ковиљчана је изнад свих очекивања, тако да ће мобилне екипе поновити посету овом насељу. Тренутно је у граду више од 30 000 вакцинисаних првом дозом и 59 000 ревакцинисаних, тако да, ако будемо одржавали овај тренд, идемо ка пројекцији од 130 000 имунизованих у мају. Једино масова вакцинација и поштовање мера у синергији, доводи до добрих резулата. Апелујем на све људе да дођу на вакцинацију, послушају лекаре, струку, и искористите ову шансу. Много странаца је за викенд долазило у нашу земљу да се вакцинише, што је одраз добре политике какву желимо да видимо и у региону, јер нам је заједнички циљ да се наше окружење стабилизује. Надам се да ћемо ускоро имати отворене кафиће, да ће поново у пуном капацитету радити туристичке агенције и други пословни субјекти. Иначе, за око 50 туристичких агенција које послују на територији Новог Сада, припремамо економску подршку, као и помоћ у виду попуста за све закупце на Спенсу и у градским пословним просторима у априлу – рекао је градоначелник Вучевић и похвалио тимове Дома здравља „Нови Сад“, као и запослене у Ковид амбулантама који раде 24 сата.

Директор Дома здравља „Нови Сад“ др Веселин Бојат рекао је да ће акција бити наредних дана настављена у приградским насељима, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

– Имамо одличне лекаре и техничаре који током целе пандемије функционишу искључиво у служби здравља наших грађана. За викенд смо имали добар одзив привредника из региона, чак 986 њих, који су нам својим примером показали да им није проблем да пређу и 1000 километара да приме вакцину, и то без преференција коју врсту, јер верују званичној медицини и знају да цене погодност коју је обезбедила држава Србија. Чак 350 Ковиљчана ће данас бити вакцинисано, а ми ћемо се са нашим мобилним екипама враћати колико год пута треба, како бисмо изашли у сусрет свим заинтересованим мештанима – нагласио је Веселин Бојат.

Грађани и даље могу да се пријаве за вакцинацију и изразе интересовање за одређеног произвођача вакцине преко е – Управе или позивом на број 0800 222 334.