MEDALJE ZA VIKTORA I ZANDIJA Zimski bacački KUP Srbije

U nedelju 28. marta u Sremskoj Mitrovici je održan Zimski KUP Srbije u bacačkim disciplinama.

Atletski kluba Panonija je nastupio sa 3 atletičara a osvojene su i dve medalje.

U konkurenciji starijih juniorki, sa godinu dana starijim atletičarkama zapažen nastup je imala Lajči Štrkalj, koja je i u svom godištu na prošlonedeljnom takičenju dosta dobro započela sezonu s obzirom na to da će joj bacačke discipline biti specijalnost.

Takoðe u konkurenciji sa godinu dana starijim takmičarima, njen brat Zandi Štrkalj je u bacanju diska zauzeo 9.mesto ali je zato u bacanju kladiva osvojio bronzanu medalju bacivši kladivo od 4kg na daljinu 18,36 metara.

Viktor Pešić je nastupio u istim disciplinama pa je tako u bacanju diska zauzeo 12 mesto, dok je u bacanju kladiva težine 5 kg osvojio srebrnu medalju i titulu vicešampiona Srbije hitcem od 20,20m.

Trener bacača AK Panonija Ivan MIškeljin je tako pokrenuo grupu bacača koja će u narednom periodu raditi isključivo sa bacačkim spravama, uključujući i kuglu i koplje.

AK Panonija pored ovih aktivnosti organizuje i Trail trku  za rekreativce i sve ljubitelje trčanja u prirodi na Devojačkom bunaru 8. maja a preko sajta trka.rs se mogu izvršiti prijave.