ОДРЖАН ПРВИ САСТАНАК ОРГАНИЗАЦИОНОГ ОДБОРА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА У ПЛАНИНСКОМ БИЦИКЛИЗМУ

Европско првенство у планинском бициклизму – 2021 UEC MTB EUROPEAN CHAMPIONSHIP биће одржано од 12. до 15. августа 2021. године на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, на ком се очекује преко 500 учесника из 44 европске земље.

То такмичење организују Бициклистички савез Србије, Војвођанска асоцијација бициклистичких клубова и Бициклистички клуб „Нови Сад“. Пуну подршку овој манифестацији пружа Министарство омладине и спорта Републике Србије, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Град Нови Сад, као и бројне организације.

Тим поводом, у Градској кући одржан је први састанак Организационог одбора поменутог првенства ком су поред члана Градског већа за спорт и омладину Огњена Цвјетићанина и покрајинског секретара за спорт и омладину Данета Басте присуствовали и представници Града Новог Сада, Бициклистичког савеза Србије и ОПЕНС-а. За председника Организационог одбора једногласно је изабран градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, а током састанка било је речи о досадашњем раду и плановима за наредни период у организацији тог првенства.

Учесници састанка сложили су се да је ово првенство веома важно за популаризацију бициклизма, све заступљенијег спорта у нашој земљи, али и изузетна прилика да Нови Сад, који негује препознатљиво гостопримство, још једном потврди репутацију одличног домаћина гостима из целе Европе.