ОБЕЛЕЖЕНА ДЕВЕТОГОДИШЊИЦА ТРАГИЧНОГ ПОЖАРА У „КОНТРАСТУ“

Полагањем цвећа на месту трагичног пожара, у којем је животе узгубило шесторо младих људи, Марина Аничић, Зоран Игњатовић, Марко Павловић, Ренато Вуковић, Милена Далмација и Тамара Миладиновић, данас је обележана деветогодишњица од трагичног пожара у некадашњој дискотеци „Контраст“. Цвеће на спомен обележје су положили породице и пријатељи настрадалих, као и председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић.

– Данас обележавамо један од најтужнијих дана и догађаја у историји Новог Сада, дана када је живот изгубило шесторо младих људи. Са овог места не могу се изговорити одговарајуће речи нити упутити прикладна порука која може да утеши породице остале без својих најмилијих. На нама је да у њиховом неутешном болу и тузи саосећамо и будемо им, колико год можемо, подршка – казала је председница градског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Она је додала да без обзира на усвајање и постојање прописа и закона, који за циљ имају побољшање области противпожарне заштите, читава заједница мора да се понаша одговорно ради превенције оваквих трагедија.

Председница новосадске Скупштине најавила је да ће се на месту некадашње дискотеке подићи меморијални парк – Парк младости.

– Град Нови Сад је одлучан да се заједничким снагама, уз велику подршку и помоћ градоначелника Милоша Вучевића, на месту трагедије направи меморијални парк, односно парк младости. Обострана жеља, како Града, тако и породица, јесте да се на један достојанствен начин обележи место тргедије, али и да тај нови парк буде место окупљања младих људи – закључила је MSc Маринковић Радомировић.

У име породица жртава пожара, окупљенима се обратио отац Тамаре Миладиновић, Бранко Миладиновић, који се захвалио градоначелнику Новог Сада „зато што се потрудио да се на овом месту страдања изгради модеран парк, за корист будућих генерација“.

– Захваљујемо вам се од срца што саосећате у нашем болу. Окупили смо се девету годину и настављамо да се боримо за индивидуалну одговорност. За будуће генерације индивидуална одговорност мора да се искаже – поручио је Миладиновић.