ДРАГАНА МИЛОШЕВИЋ ОБИШЛА НОВУ ЗГРАДУ РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈЕ ВОЈВОДИНЕ

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је, на Мишелуку у Сремској Каменици, заједно са директором Радио-телевизије Војводине Миодрагом Копривицом, обишла нову зграду покрајинског јавног медијског сервиса.

Након обиласка студија, редакција и деска, Милошевићева је изјавила да је Покрајинска влада до сада уложила скоро 700 милиона динара за опремање нове зграде, у којој се налази пет најсавременијих телевизијских и шест радијских студија, а програм се емитује на српском језику и 15 језика националних мањина.

„Захваљујући заједничким улагањима Владе Републике Србије, Покрајинске владе и Града Новог Сада, зграда Радио-телевизије Војводине јесте један модеран регионални медијски сервис, који руководству и запосленима пружа најбоље услове за рад, креативност и стварање професионалних садржаја“, истакла је Драгана Милошевић и подсетила да је Покрајинска влада била и остала трајни партнер РТВ-у, и да ће заједно наставити са радом на развоју и напредовању овог јавног сервиса, који је направљен по светским стандардима.

Директор РТВ-а Миодраг Копривица изразио је захвалност покрајинском секретару за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама на данашњој посети.

Да подсетимо, радови на изградњи нове зграде РТВ-а на Мишелуку почели су у августу 2017. године, рушењем и уклањањем остатака објекта срушеног током НАТО бомбардовања 1999. године. Израда пројекта и реализација три фазе изградње, као и стручни надзор, подразумевали су најзахтевније грађевинске, хидротехничке, електроенергетске, телекомуникационе, машинске и инсталационе радове, као и завршетак прилазних саобраћајница. Нова зграда РТВ-а простире се на 17.350 квадратних метара, који су најсавременије опремљени.