ПОСЛОВНИ ФОРУМ ПК ВОЈВОДИНЕ – ПК АЛЕКСАНДРИЈЕ Пословна сарадња привредника из АП Војводине и Александрије – отварање нових тржишта

У Привредној комори Војводине одржан је онлајн пословни форум између привредника из АП Војводине и Александрије ( Египат). Форум је организован у сарадњи са Европском мрежом предузетништва и Амбасадом Арапске Републике Египат у Републици Србији. Представници више од 50 компанија са обе стране пријављених на платформу разговарали су међусобно у форми Б2Б састанака о могућностима међусобне сарадње. Ово је наставак одличне сарадње Привредне коморе Војводине са Амбасадом Египта и један од првих догађаја дефинисаних у оквиру акционог плана сарадње између две Привредне коморе.

У јануару ове године у Привредној комори Војводине одржана је онлајн конференција на којој су разговарали председници Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и Привредне коморе Александрије Ахмед Ел Вакил и тада је указано на потребу да се привредници боље упознају са тржиштима као и могућностима сарадње.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић истакао је уочи данашњег почетка разговора привредника да је Александрија један од највећих трговачких центара у Египту и изузетно је значајна за нашу привреду. Циљ оваквих  конференција у Привредној комори Војводине је да правимо добар амбијент за нашу привреду  и за повезивање и умрежавање наших привредника са светом.  Трудимо се да будемо добра логистика за остваривање контаката за привреду.  Наша привреда, она извозно орјентисана је показала флексибилност и очувала је стаблност током пандемије

Председник Привредне коморе Александрије Ахмед Ел Вакил истакао је да је ово шанса за наше компаније да боље сарађују. Захвалио је Привредној комори Војводине и Амбасади Египта у Републици Србији на ангажовању и организацији скупова попут овог где конкретно привредници могу да разговарају о темама и областима које су за њих најважније.

Представници предузећа из области пољопривреде , текстилне индустрије, грађевинска индустрије, информационе технологије , индустрија намештаје али и свих других сектора разговарали су онлајн током бизнис форума о могућностима сарадње и пре свега пласирању робе на тржиштима.

Током онлајн разговора представника две коморе договрено је и да се у наредном периоду организује посета привредне делегације из АП Војводине Александрији током које би могао бити потписан и споразум између Привредне коморе Војводине и Привредне коморе Александрије.