ЕКИПА СРБИЈА 2 ПОБЕДНИК МЕЂУНАРОДНОГ ПРИПРЕМНОГ ТУРНИРА У БАСКЕТУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је завршници Турнира националних селекција у 3 x 3 баскету, у склопу припрема за Олимпијске игре у Токију, 2021. године. У оквиру дводневног Турнира у организацији Кошаркашког савеза Србије, који је одржан у малој сали СПЦ „Војводина“ такмичиле су се две екипе репрезентације Србије, као и национални тимови Хрватске, Русије, Белгије, Аустрије, Холандије, Турске, Немачке, Катара, Чешке и Француске.

– Поносни смо што је Нови Сад, као град у којем живе и тренирају неки од најбољих светских баскеташа био домаћин и овог турнира на којем су се такмичиле светске екипе. Селекцију Србије, двоструког европског и четвороструког светског првака, представљале су две екипе и овом приликом желим да честитам тиму Србија 2, која је оправдала титулу шампиона и да им пожелим да се у  најбољем светлу представе и на Олимпијским играма – изјавио је Огњен Цвјетићанин.

У финалу Турнира састали су се Србија 2 и Аустрија, а домаћа екипа је славила са убедљивих 21:11. Треће место освојила је селекција Холандије, која је победила Француску. Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин уручио је пехар за друго место екипи Аустрије.