SPOJITE LEPO SA KORISNIM "Putovanje sa Svetim Savom" u Pozorištu mladih, subota 18. april, 11h

Ova „jesenje“ vreme u aprilu nije obradovalo novosađane, taman kada su mere, uzrokovane ovom strašnom globalnom pošasti, donekle popustile vremenska prognoza se urotila protiv nas, nameravajući da nas ponovo veže za kuću.

Pokušavajući da vam popravi raspoloženje, pri tom i da vas podseti na značajne istorijske vrednosti, Pozorište mladih vas poziva da lepo i korisno provedete subotnje pre podne uz predstavu „Putovanje sa Svetim Savom“.

Ovaj bajkoviti prelaz iz istorije u savremena dešavanje nam kroz prizmu devojčice kojoj, ”teško pada bubanje o dinastiji Nemanjić”, baka dočarava životni put princa Rastka i vrme u kome je živeo. Sigurni smo da je ovo jedan od najboljih načina da mlađi deo publike podučimo o najbitnijim događanjima iz života našeg znamenitog prosvetitelja, utemeljitelja naše crkve i školstva. Ovo nije visokoparna, patetična priča o svecu koga slavimo, niti religiozni, suvoparni panagirik posvećen Svetom Savi već savremena, uzbudljiva odiseja koju sa zanimanjem prati mlađa publika kao i odrasli.

Kao što smo ranije najavili i za ovu predstavu važi popust od 30% na cenu ulaznica, uz napomenu da se u Pozorištu mladih, apsolutno, poštuju sve propisane zdravstvene mere!