УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ НОВИХ СТАНОВА ПРИПАДНИЦИМА СНАГА БЕЗБЕДНОСТИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и министром унутрашњих послова Александром Вулином обишао новоизграђени стамбени блок у новосадском насељу Југовићево где су припадницима снага безбедности уручени кључеви за станове. У питању је пројекат изградње највећег стамбеног блока за припаднике снага безбедности у више градова, који је инициран како би се ојачао систем националне безбедности и грађанима омогућили бољи услови за живот и куповину станова. Изградњу зграда за колективно становање и комуналну и осталу инфраструктуру унутар стамбеног комплекса финансира Република Србија, док Град Нови Сад покрива трошкове изградње недостајуће инфраструктуре у функцији стамбеног комплекса. Током овог месеца у насељу Југовићево биће усељено 548 станова.

– Ово је слика нове, снажније, боље Србије, као и новог периода у развоју Новог Сада. Држава је још једном на делу показала да брине о онима који воде рачуна о нашој безбедности и чувају наше животе. Ово је стамбени блок за наше војнике, полицајце, припаднике служби безбедности, породице палих бораца, ратне војне инвалиде, којима дугујемо највећу захвалност за нашу слободу, сигурност и све оно што имамо данас. Парцела која је деценијама била запарложена, у запећку на мапи града, данас је модерно и прелепо насеље повезано са булеварима и осталим деловима града. Захваљујући свему ономе што плански, савесно и одговорно радимо у претходних девет година, сада смо у стању да, као локална самоуправа, издвојимо милијарду и по динара и инвестирамо их на овом локалитету, поред онога што држава инвестира. У Југовићеву неће бити само 1972 стана за припаднике снага бездности, него ће бити изграђена и нова основна школа и обданиште, као и највећи атлетски центар у Србији. Хвала Влади Србије на подршци и на свему што ради за нашу земљу која протеклих година доживљава својеврсни инвестициони бум у сваком сегменту, а са њом и наш град, јер то је нешто о чему смо могли само да сањамо, а данас реализујемо. Нећемо стати на томе, већ настављамо реализацију нових планова – рекао је градоначелник Вучевић.

Том приликом председница Владе Ана Брнабић уручила је 14 кључева новим станарима и захвалила свим припадницима служби безбедности на свему што раде како би се грађани осећали безбедно и сигурно.

– Прве породице ће се овде уселити већ вечерас и желим им да уживају у новим становима. Сви станови, који су предвиђени првм фазом изградње у Новом Саду, већ су продати, тако да ће баш у овде кренути изградња додатних станова, и то већ до краја лета – поручила је Ана Брнабић.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да то ресорно министарство континуирано ради на побољшавању услова свих категорија становништва, а да су се у јулу 2019. године, изменом закона, стекли услови којима је омогућено да и друге групе грађана, сем припадника полиције и војске, купују станове по изузетно повољним условима, а то су категорије бораца, породице палих бораца, ратних и мирнодопских војних инвалида.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је подсетио да је председник Александар Вучић покренуо тај пројекат 2018. године, и да је он први председник у модерној историји Србије који је после више деценија системски приступио решавању стамбених проблема припадника снага безбедности и борачке популације.