НОВИ САД ЈЕ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНЕ, ПОРОДИЧНЕ ВРЕДНОСТИ И ОДЛУЧНО ПРОТИВ ГЕЈ БРАКОВА! Саопштење Градског Одбора Српске радикалне странке у Новом Саду

Градски одбор Српске радикалне странке започео је данас у Новом Саду велику акцију прикупљања народне петиције против предлога Закона о тзв. истополним заједницама, којим се легализују геј бракови. Српски радикали широм Србије прикупљају петицију против скандалозног Закона о истополним заједницама, а данас је акцијом код Футошке пијаце означен почетак прикупљања петиције у Новом Саду.

„Српска радикална странка се најоштрије противи доношењу овог скарадног Закона, зато што се он коси са породичним, традиционалним вредностима нашег друштва и државе, зато што је противан основним постулатима вере свих традиционалних религија које су заступљене у Србији и зато што је овај Закон у супротности са Уставом Републике Србије. Предлог Закона о истополним заједницама је неуставан, зато што Устав дефинише брак као заједницу мушкарца и жене, а не заједницу два мушкарца или две жене. Скандалозно је то, што овај предлог Закона оставља могућност усвајања деце, тиме што би један од партнера у истополној заједници постао хранитељ детета.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Извршног одбора Српске радикалне странке и председник новосадских радикала.

Јакшић је рекао да је Србија данас на ивици демографског слома и уместо да напредњачки режим покрене озбиљну и дугорочну борбу за демографски опоравак Србије, режим доноси изразито депопулациони Закон.

„На сваком попису нестане град величине Новог Сада или Ниша, једна смо од најстаријих нација у Европи, бела куга нас једе, села су нам запарложена и пуста, у просеку српска породица има једва једно дете, а напредњаци, преко некадашње перјанице досманлијског режима Гордане Чомић доносе Закон о истополним заједницама. Напредњачки режим користи Гордану Чомић за обављање најпрљавијег посла, за легализацију геј бракова у Србији.“ – истакао је Јакшић.

Српски радикали ће у Новом Саду прикуљати петицију против легализације геј бракова свакодневно на инфо пултовима широм града и у страначким просторијама на Булевару Михајла Пупина.

„Српска радикална странка позива све Новосађане и људе широм Србије да потпишу петицију против предлога Закона о истополним заједницама. Тиме ћемо послати режиму снажну и јасну поруку да је српска Атина и читава Србија за породичне, традиционалне вредности, а одлучно против геј бракова.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.