НОВОСАДСКА ТРЖНИЦА У БОРБИ ПРОТИВ РОДНО ЗАСНОВАНОГ НАСИЉА

ЈКП “Тржница“ Нови Сад придружила се акцији лепљења плаката са SOS контактима подршке жртвама родно заснованог насиља која се, у оквиру кампање „Насиље је увек изолација“, одржава претходних месеци у Новом Саду.
– Као друштвено одговорно предузеће, одлучили смо да се прикључимо овој кампањи и на свим
новосадским пијацама истакнемо плакате на којима се налазе бројеви телефона на које могу да се јаве жртве родно заснованог насиља. Било какав облик насиља је недопустив, а задатак свих нас је да жртвама помогнемо да се заштите и одбране. С обзиром на то колико су наше пијаце фреквентне, сматрали смо да су право место на којима би требало истаћи овакве информације. Наше предузеће увек ће подржавати акције овог типа и учествовати у њима! – изјавио је Урош Лончар, ВД директора ЈКП “Тржница” Нови Сад.
Током ове седмице, плакати су постављени на све новосадске пијаце. На Детелинарској пијаци, скупа са ВД директора ЈКП “Тржница“ Нови Сад, плакате је симболично залепила и Александра Грујић, координаторка за омладински рад Организације „Ирида“.
Кампању “Насиље је увек изолација” у Новом Саду реализују Организација “Ирида”, SOS женски центар и Из круга… Војводина, а циљ кампање је да се плакатима на којима се налазе бројеви телефона подршке жртвама стигне до свих којима су најпотребнији, нарочито за време епидемиолошке ситуације када се бележи раст насиља.