ДСС КРИТИКОВАЛА НОВОСАДСКИ ЗАВРШНИ РАЧУН БУЏЕТА

На данашњој седници Скупштине Града Новог Сада одборници Демократске странке Србије су критиковали завршни рачун новосадског буџета за 2020. годину.
Бојан Радојевић, председник одборничке групе ДСС, је упитао зашто ревизију завршног рачуна Града није радила Државна ревизорска институција него друга овлашћена кућа. Он је истакао да су извештаји ДРИ транспарентнији и дају боље препоруке. Радојевић је истакао да се овај завршни рачун Града усваја знатно раније него што је уобичајено и да то, заједно са великим неутрошеним средствима, указује на рани ребаланс буџета. Он је позвао да се приликом поновног распоређивања неутрошених средстава не пропусти прилика да се Нови Сад ухвати у коштац са великим проблемима, као што је поправљање градског саобраћајног система и стања животне средине.
Одборник ДСС Зоран Симоновић је истакао да је реализација капиталних расхода од свега 78% одраз неспособности градске власти да потроши расположиви новац у интересу грађана Новог Сада, а да је стварна ситуација још и гора јер су у тај проценат ушле и капиталне субвенције градским предузећима. Он је истакао да је пожељно да се планира више пројеката него што је расположиво новца, па да се онда одређују приоритети, а не на начин као што ради новосадска власт која није способна да потроши ни расположива средства.