ПОСТАВЉЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ КОВИД БОЛНИЦЕ У НОВОМ САДУ

Данас је у Новом Саду постављен камен темељац за изградњу Ковид болнице, капацитета 600 болничких лежајева, која ће, како је најављено, бити завршена до 1. септембра.

„Изградњом ове болнице, биће удвостручен број интензивних јединица у здравственом систему Војводине и то говори само по себи о значају ове инвестиције за целу Покрајину. Захваљујући подршци председника Републике Србије Александра Вучића и председнице Владе у протеклих пет-шест година ушли смо у велику набавку нове дијагностичке опреме, што је допринело да спремнији дочекамо борбу против ковида“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Подсетио је и на то да су у току радови на изградњи блокова Б и Ц Клиничког центра Војводине и објекта Каменица 3, оцењујући да је слика нашег здравственог система данас потпуно промењена.

„Набавка нове медицинске опреме, изградња нових објеката, раст зарада здравствених радника који су поднели највећи терет и набавка вакцина против вируса ковид, говори о томе да је држава учинила све да побољша стање у овој области и то је данас видљиво голим оком“, рекао је Мировић, захваливши здравственим радницима на труду и напорима које улажу у борби против ковида.

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да је уверен да ће изградња нове болнице бити завршена до 1. септембра.

„Ово је од огромне важности за све људе који живе у Новом Саду и целој Војводини. За нас је ово један од успеха и поносан сам јер смо успели да у кратком року припремимо све за почетак изградње овог објекта. Са овим капацитетима цела Србија добија много“, казао је Вучић.

„Фабрике не вреде ако немамо здраве људе, зато су нам потребни здравствени капацитети. Ово је гарант наше будућности и џокер у борби против ковида. Од данас мењамо амбијент Петроварадина и Сремске Каменице, јер овде долази комплетна инфраструктура“, казао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Постављању камена темељца присуствовали су министар здравља Златибор Лончар, министар одбране Небојша Стефановић и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.