МИРОВИЋ: ВОЈВОДИНА ЋЕ У НАРЕДНИМ ГОДИНАМА ИМАТИ НАЈСАВРЕМЕНИЈИ ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ

„Не престају наши заједнички напори да реконструишемо клинике и болнице широм земље, како би здравствена услуга и услови лечења били унапређени, ефикаснији и бољи. Грађани и здравствени радници који су у протеклој години изнели велики терет у борби против ковида-19, то и заслужују. Очекујемо да ће овај посао у Војводини бити завршен за две до три године, када ћемо имати комплетно реконструисан здравствени систем”, изјавио је данас председник Мировић, након обиласка радова на реконструкцији и доградњи  Б и Ц ламеле Клиничког центра Војводине с председницом Владе Аном Брнабић. 

Према Мировићевим речима, Каменица 3 биће завршена до краја наредне године, а у току је и припрема пројектне документације за Клинику за стоматологију Клиничког центра Војводине. 

„Много добрих вести у овој области, паралелно радимо на више пројекта, што ће допринети да имамо најсавременији здравствени систем“, казао је Мировић. 

„Ово је само један део већег Пројекта—једна милијарда евра уложена у здравство, који је председник Александар Вучић иницирао 2017. године. У оквиру тога, завршени су радови на многим пројектима, и доказ су колико је Србија јака и одговорна. Овај објекат, који је стајао деценијама, сведок је колико је наша земља била слаба за време бивших власти”, изјавила је  је председница Брнабић и истакла да наредних дана почиње изградња Института Биосенс.

„Данас је дан који носи у себи симболику служења, и тај осећај нас је окупио. Ова инвестиција је од изузетног значаја за Војводину”, изјавио је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.

„Пројекат који је стајао деценијама ради се пуном паром. Коначно ћемо добити КЦВ какав Војводина заслужује. Ово су велики дани за наше здравство, јер без здравства нема ни будућности“, казао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. 

„Нови објекат КЦВ обухватиће 30.000 квадратних метара, имаће 340 болничких постеља и 16 операционих сала”, изјавила је директорка Клиничког центра Војводине проф. др Едита Стокић. Том приликом, она је истакла да ће наведеним пројектом знатно бити унапређен рад КЦВ-а, имајући у виду то да је у КЦВ-у, само у прва четири месеца ове године прегледано 120.000 пацијената и урађено 4.000 операционих захвата.

„Заједно с Владом Републике Србије, радимо на стварању ефикаснијег здравственог система који може да одговори на све потребе и изазове”, поручио је директор Регионалног представништва ЕИБ Алесандро Брагонзи.

Обиласку радова у Клиничком центру Војводине присуствовали су и министар здравља Златибор Лончар и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.