ДО 2012. ГОДИНЕ СРБИЈА ЈЕ ЛИЧИЛА НА БАРУ И СМЕТЛИШТЕ ЗАХВАЉУЈУЋИ ДЕМОКРАТСКОЈ СТРАНЦИ

                Саопштење Градског одбора Демократске странке у Новом Саду да је базен на Спенсу „запуштен и девастиран и претворен у бару и сметлиште“, само је једно у низу безуспешних подсећања јавности на формално постојање странке која је Србију, од 5. октобра 2000. –е до пораза на изборима 2012.-е,  довела управо до тога да личи на оно што тврде за поменути базен. Тврдње да „постоје индиције да су базен оштетили радници који су били ангажовани у реконструкцији“ још један је доказ да се свако саопштење демократа своди на непроверене изјаве у стилу „рекла-казала“.

                Градски одбор Српске напредне странке подсећа на то да је Град ангажовао еминентне стручњаке са Факултета техничких наука који су утврдили грешке приликом реконструкције базена на Спенсу. Мишљење Комисије упућено је и Градском јавном правобранилаштву да утврди да ли је потребно покренути правне поступке против одговорних. Недостаци на базену се отклањају и он ће ускоро бити на располагању спортистима и грађанима, у зависности од процене епидемиолошке ситуације у граду и земљи. Такође, у плану је и покривање базена на Сајмишту балоном, тако да ће овај објекат бити на располагању спортистима током целе године.

                Што се тиче иницијативе председника Градског одбора Демократске странке у Новом Саду Вељка Крстоношића за сменом пословодства Спортског и пословног центра „Војводина“, Српска напредна странка позива га да то учини редовним путем, посредством одборника у Скупштини града. Наравно, ако их Демократска странка има.