МИРОВИЋ И АМБАСАДОР ТУРСКЕ О ПРОШИРЕЊУ ПРИВРЕДНЕ САРАДЊЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас новоименованог амбасадора Републике Турске Хамија Аксоја, с којим је разговарао о проширењу привредне сарадње.

Било је речи о могућностима за нове турске инвестиције у Војводини, као и о успостављању институционалне сарадње између Покрајине и турских регија.

Саговорници су се сагласили да су политички односи двеју земаља на високом нивоу, те да су досадашњи сусрети председника Србије и Турске допринели реализацији значајних, пре свега, инфраструктурних пројеката.

Председник Мировић навео је да види простор за велики напредак у областима здравства, пољопривреде – у виду заједничког освајања трећих тржишта – као и у области културе.

Амбасадор Аксој је истакао да постоји заинтересованост турских компанија за инвестирање на територији Војводине и најавио да је – ради продубљивања привредне сарадње – у плану посета делегације Привредне коморе Турске нашој земљи.

Турска развојна агенција ТИКА донираћe опрему неопходну за особе са посебним потребама Граду Вршцу – саопштено је на састанку.